Wednesday, April 29, 2009

aku jumpa blog best!!!

huhu..
skrg da kul 4.50am..
tp aku belum tido lg..
stil study prob n stat smbil rewang2 d blog org..
td aku p stabux..konon2 study ngn matt..tp aku xstudy subjek aku pon..
syok bincang sal faraid suma..
pembahagian harta la..
aku phm gak la..
best subjek ni..
kalo aku masuk kelas ni..
mmg aku fokus habis la..
sebab ada matematik kot..
hahaha..
muka matematik da aku neh..
tp ni subjek tuk budak AI jak..
fiqh mawarith..
bertuahnya mereka..
ilmu tu terus dpt..
xpyh tekial2 cam aku ni..
kalo nak tau benda tu..
kena cari buku gak..kalo rajin..
xpun sembang2 ngn kwn yg amek subjek ni..
pastu belek2 maklumat kt internet..
maka dpt la ilmu tu..
sebab aku mmg suka ilmu2 cam ni..
xguna jd muslim kalo benda basic pun xtau..huhu
tp..ada jugak makhluk Allah yg xbesukur sebab dpt course pendidikan islam..
napa ek..
bengong betul org tu..
sori la pada yg terasa..hekhek

adui..kuar tajuk aku ni..
td aku rewang2 kt internet..
aku jumpa blog ni..
blog kereta mayat..
huh..
best siot..
selamba jak cara dia bedakwah..
mmg follow dr awal en3 smpai abes..
dia xskema cam ustaz2 lain..
besa2 jak..
tp isi yg dia smpai kan tu..
mmg masuk ke jantung la..
sentap..makan dalam..pecah hati..
peringatan yg menginsafkan..
jum sama2 kunjungi blog beliau..
link ada kt blog d hearty ku tu..
klik jak sana ar...
mmg xrugi..
best!!
serang blog kereta mayat tuk ilmu2 yg xpenah habes tuk d terokai..
kalo kita rasa kita da tahu semua..
ada byk lg yg kita xtau..
ilmu yg kita ada ni..
kalo nak banding ngn setitis air d lautan tu..
belum cukup lg..
betapa besar n byk nya ilmu Allah..
Subhanallah..

wassalam..

#sesi menginsapkan diri sendiri d pagi yg hening ni..huhu..

Tuesday, April 28, 2009

geram,bengang dan sakit hati!!

memang bejaya la org tu buat aku sakit hati..
ish..panas betul hati ku skrg ni..
suka2 hati jak dia mo fitnah orng..
oii..123try..sepa ko ar???
aku ada hutang ngn ko ka?
feelhoney ada sakit kan hati ko ka??
mungkin kah feelhoney menolak cinta mu..
tu la ko dengki tu..
kan kan..
ada plak ko bleh guna link blog aku pada nama ko yg xsedap tu..
apa tujuan ko sbnr nya?
cari gaduh ngn aku?
pastu selamba jak ngaku blog aku blog ko ar..
aish..
entah apa la tujuan mu ni..
pening aku memikirkan nya..
1st tu x jugak ku perasan ko guna link aku..
bila ko bising2 ckp blog ko..baru aku perasan..
aku klik la nama ko yg ada link tu..
tekejut gilak bila buka tu tgk blog sendiri..
cizz..ko sgja nak sabotaj aku kan??
TUHAN MAHA MENGETAHUI..
lambat laun nanti kami tau jugak tu ko sepa..
kalo ko tgh baca blog aku ni..
bagus la..
bagus ko hentikan perangai buruk ko tu..
nasib baik ko guna link blog aku..
kalo blog org lain..
kesian org tu..
jd mangsa fitnah..
ingat kan ko rupa nya bukan..
kalo ko berani..
guna la link sendiri..
bleh kita 'kenal2' dgn lebih dkt lg..
aku skit hati betul dgn org suka cucuk blkg ni..
xbetamadun..!!
nampak sgt sngaja cari gaduh ngn aku..
sbr lina..org sengal jgn d layan..
tp aku skit hati bah..
skit sgt!!
mm..rilek2..
teda hal tu..
pada 123try..
kalo ko xsuka feelhoney..
xpayah la ko masuk blog depa..
pastu buat fitnah lg..
buat tambah dosa kering jak..
free2 ko dpt..
kami ni jugak dpt pahala..
tima kasih..
tima kasih..
kalo ko bengang aku masuk cmpur dlm 'discussion' ko ngn feelhoney..
sori la ya..coz aku mmg pengunjung tetap blog tu..
da jd homepage da..
n aku xsuka kalo ada org cita buruk2 sal feelhoney ni..
cuma td aku xperasan kwujudan ko..
smpai la amin fh bgtau..
tu la aku segera mlwt ko n memberi serangan balas..
mesti ko takut kan..
sebab ko sorang jak..
kami ramai..
sian ko ni..
sengal+kurang kasih syg..
ma kasih la pada semua peminat feelhoney yg menyokong..
kami xkan berhenti hanya d sebabkan org bengong macam ko 123try..
blah la!!

#aku benci org fitnah2 ni..bikin sakit hati
#komen biarlah membina..jgn menunjukkan kebodohan diri sendiri..

Monday, April 27, 2009

ok la..


aku try buat tag sendiri..
hehe..
senang je kalo korang nak belajar..
klik link ni ek..
http://justkhai.com/blog/reka-tiny-tag-untuk-blog-korang/

THIS IS AN ORDER!!

kenapa kah?
apakah yg berlaku?
smpai jadi order2 macam ni..
huwaaa...
aku sedih...
aku sudah plan dgn penuh mantop mo balik lambat..
pa maksud lambat d cni??
ya la..
aku kan abes paper 2hb..
so plan mo la balik 5hb..
memandangkan sahabat aku c syada tu balik lambat juak..
teman kan la dia kan..
sian dia..
sambil2 tu bleh la..
aku pinjam external hard disk sue..
tgk2 cita korea..
pinjam2 la novel member2..
baca2..
tapi...

aku telah menerima mesej..
dr abg aku..
yg mengatakan dia ingin menjemput ku pada 3hb petang(pergh..skema)..
aduh..
sungguh kelam kabut..
mo kata nda mau..
aku ni bukan adik yg suka melawan..
dia ckp gtu..
aku ikut jak..
betull..aku bukan adik yg suka mempersoalkan..
kalo abg2 o kakak2 ku sudah cukup baek ingin mmbantu..
ikut jak la kan..
nama nya jugak adik..
smpai c syada n wani kata aku adik manja..
setiap sem balik awal..
xbleh bedikari langsung..
hehe..apa la kaitan..
hahaha
dah aku adik kesayangan..
mo buat camana kan..
redha jak la..
huhu..

maka...
plan mo makan2 ngn sue,wani n syada
pada 5hb d slow rock..
terpaksa d awal kan..
pada 2hb..
kami setiap hujung sem mmg akan makan2 gni..
besa wapi, bespren aku tu akn join skali..
tp tidak kali ni la nmpak nya..
nasib baek aku belum ajak lg..hihi..
kalo nda mesti dia kempunan..
haha..
xdpt jugak mo makan2 ngn best buddy aku c din..
sebab dia ada rekoding tuk feelhoney malam tu..
o ya..c anip pun..
alaaa..
dia kata mo blnja aku pas abes exam..
aish..
xpa..
ku tagih sem depan..
jaga la..
biar ko duduk 5th sana..
ku carik jugak..hehe..kunun la..

Saturday, April 25, 2009

tag? exam? tag? exam? huahaha

Yuhuu..

Aku baru teringat..Aina ada tag aku hari tu..skrg aku free..rasa rajin plak nak buat..

Saja release tension..release tension ka? Soalan dia mcm solan exam jak ni..Berapa markah ni aina?

Ada jam kredit x? effect pointer ka ni? Hahaha..

Demi mu sahabat ku yang cantek..aku buat la jugak..


Satu : Apakah yang sedang anda lakukan ?

jawab tag ni..sambil YM ngn c Man..td aku kemas2 buku..pack in la konon2..eh..

dia tanya pasal td ka?

Aduh..kuar tajuk..


Dua : Apakah yang bermain di fikiran anda ?

Bila la aku mo stat study tuk paper probability ni..n aku xsabar2 mo balik..


Tiga : Siapakah yang sedang anda bercakap?

Becakap xla..tp besembang dlm YM ya..sapa? c man la..berapa

kali mo gtau da..


Empat : Siapakah yang ada kedua dalam activ5 anda ?

Aku guna xpax U..yg kedua c syada..yg first kawan aku budak 5th..jamilah aka Jamie..huhu..


Lima : Apakah yang sedang anda pakai ?

Pakai? Maksud? Baju ka? Oo..baju merah MEM..hehe..


Enam : Apakah yang anda lakukan sebaik saja bangun tidur ?

Lipat selimut..susun2 bantal pastu duduk jap b4 begerak k toilet..huhu..


Tujuh : Siapakah lelaki yang selalu bersayang

sayang bersama anda ?

Matt fh kot..gelaran2 besa jak..teda makna lain..dia ni mmg..ada2 jak panggilan dia tuk aku..jida la..n yg terbaru ta~..huahaha..tp aku xkesah..kami apy2 jak..spoting gtu..


Lapan : Apakah Coklat Kegemaran Anda ?

Cloud 9..mmg sodap..rasa la..


Sembilan : Aktor Paling HOT yang tidak anda Gemari

Suma actor aku x suka..xbeminat..poyo..rela aku minat wapi n madie..hoho..


ha..ni la actor2 yg aku minati..yg tgh tu pelakon tmbahan ya..hehe..sedap nya roti mu parhan..mintak..haha


Sepuluh : Orang yang paling LAST anda bersama ?

Last? Bila? Ari ni? belum tau lg..coz time aku tulis n3 ni..baru kul 10.40pm..plan mo kuar lg pasni..so aku pun xsure spa org last aku bersama..mungkin ka

anda?? hehe..

#note 1: aku sgt geram..byk gmbar aku upload..tp susunan xmantop..benci2..
#note 2: gambar 2 terakhir ni jak ok..bikin panas eh..
#note 3: aku buat ni saja tuk buang masa..dont want 2 tag anybody..huhu

~memory defragmentation in process~

hari ni baru dpt post new en3..
pas 3 hari betungkus lumus study n mnjwab soaln exam..
agak sadis sem ni..
tp aku sgt2 besyukur sebab still dpt jwb..
bebaloi gak la study xhenti2..
smpai 2 3 kali demam dlm minggu ulangkaji tu..
but still xbleh jamin lagi aku dpt baek ka tidak..
tp kalo mo lepas tu rasa nya xda mslh..
hehe..

aku stat exam ngn duduk 2 jam tanpa mengangkat kepala..
even nak gerak betulkan posisi duduk pun x bleh..
paper apa kah yg sadis itu?
apa lg kalo bukan operational research..
alhamdulillah..
semua bleh jawab..
4 soalan dlm masa 2 jam..
dgn setiap soalan jalan keja dia paling ckit 2 muka..
kena tekan2 kakulator lg..kalo slh atas..
cnfirm semua slh..
aku xsempat mo semak paper ni..
besalah matematik..
mmg xkan ada masa mo semak..
dapat siap semua on time pun da syukur sgt2..
besa purata soalan dpt siap tuk soalan math..
3 camtu la..
mcm aku ckp td..susah mo jamin paper ni..
harap2 dpt B n k ats..
xmo la C..sedih!!

pas abes paper ni..
aku kena masuk tuk paper psikologi plak..
aku rasa mcm nak temuntah jak..
kunun mo study tuk psiko tu..
xdpt nak fokus la..
kepala bedenyut2 pas paper OR td..
tp nasib baek aku sempat gak tgk2 bandura punya teori 2..
4 steps dia mmg kuar sebijik2..
dpt jugak la aku muntahkan sebijik2..hehe
paper ni objektif..
tp soalan punya la pening..
mcm semua jwpn adalah jwpn pd solan di atas..
napa la dia xbg pilihan jwpn,
semua d atas adalah betul..
kan senang..
haha..
dpt A?
rasa nya susah utk berangan k arah itu..
lecturer aku tu agak kedekut bg A pd student(external attribution ka ni? lantak la..haha)
xpalah..janji aku da cuba sehabis baek spnjang sem..
n enjoy gak la kelas dia even byk keja..hoho..

then..esok nya..bermaksud semalam la tu..
aku berperang plak ngn paper calculus..
4 jam kredit..
soalan nya..
sungguh layak la dgn 4 jam kredit itu..
maut o..
membunuh siot..
aku jwb gak semua..
tetapi..
time prof aku ckp time's up..
aku baru perasan aku ada slh masuk nilai..
cizzz..hilang 6mrkh dgn selamba nya..
yg lain belum tentu betul..
kebarangkalian formula slh,kecuaian pengiraan, slh integrate, slh beza, n slh masuk nilai adalah tinggi..so..selamat tinggal la lina..huhu..
tp aku bersyukur sgt2 sebab 1st time dlm sejarah..
solan calculus aku dpt jwb semua..
skg ni..tawakal jak la tuk hasil yg lebih baek..

ok..paper tadi pulak..
KDO..kepimpinan diri dan organisassi..
paper ni aku baru buat nota dia semalam..
dgn keadaan otak still penat pas 3 paper..
aku baca2 n xdpt masuk..
kul 12 lebih aku da syahid..
patut ka? patut ka aku bekelakuan spt itu wpun setelah ku tahu aku belum cukup study??
xpatut..xpatut..
hish..c lina ni kan..
then pg td aku bngun awal..
itu pun selepas d kejutkan ngn kehadiran monyet d atas meja ku..
apa beliau buat d ctu??
aku yg takut ni pun menutup muka ngn selimut..
ala2 ayat2 cinta gtu..
monyet itu telah mencurik biskut n roti ku..
benci nya..
sda la menceroboh bilik anak dara..
nda malu betul..
aku pun study la ngn keadaan bengang..
da last minute..
so spot2 jak la soalan yg mungkir kuar..
Alhamdulillah..
sekali lg..
syukur pada Nya..
apa yg ku spot..
itu yg kuar..
aku goreng n muntahkan la isi2 yg patut..
2 jam tuk 3 soalan bersama anak2 nya yg ramai..
ada la 5 minit msa ku rehat..
maksud nya..
aku dpt jwb dlm masa 1jam 55min..
heheehe...

skrg plak aku dlm proses defrag otak..
tgh slow bangat coz terlalu byk maklumat..
kalo la blh simpan d recycle bin.,
nanti2 aku restore la..
hehe
aku kena bersedia plak tuk paper probability n statistics 2hb ni..
paper killer jugak..
belum sentuh lg..
nasib baek ada seminggu gap..
insyaAllah bleh cover..
kena tenangkan otak dulu tuk terima maklumat baru..
sungguh tersusun jadual ku sem ni..
stat ngn nombor2..
pastu teori2 n bahasa..
pastu nombor2 balik..
n td teori2 n bahasa lg..
n d akhiri ngn nombor2 minggu dpn..
becampur aduk weiii..
gilak jak nda...
hehe...

p/s: en3 ni hanya sebagai nota peringatan tuk aku..jd pas tgk result sem dpn..bleh ingat balik situasi aku hari ni..harap2 semua membahagiakan..byk kan bedoa lina..tawakal..
ni la best nya blog..kira macam diari jugak..tp diari yg bleh d baca oleh org lain..hahaha

Sunday, April 19, 2009

adakah anda bersedia??

aku yg tgh struggle..kunun2..


hari ni hari ahad..19/04/2009..maksud nya hari terakhir kita berada d minggu study..
esok..20/4/2009..bermula la minggu peperiksaan UM bg semester 2 sesi 0809..huhu..skema sungguh ayat beta...bukan la beta menulis entri ini semata2 ingin mengingatkan tentang tarikh hari ni..tp beta ingin menyampaikan beberapa titah yg berkaitan dgn exam..ceh..mesti korang da struggle gila2 kan..gila pun x struggle cam korang la..aku jak yg macam mo gila uda ni..wakaka..
sama2 la kita membuang hormon malas dlm diri masing2..study la..sebab mmg itu la tujuan kita dtg UM ni..mo menuntut ilmu kan..tp skrg aku tgh boring..ni yang ambik masa post new entry ni..kehkehkeh..
adalah kawan aku ni bg mesej (slh sorang member kolej13..sepa ka??)..ni aku nak kgsi ngn korang..



Ambillah waktu untuk berpikir,
itu adalah sumber kekuatan.
Ambillah waktu untuk bermain,
itu adalah rahsia dari
masa muda yang abadi.
Ambillah waktu untuk berdoa,
itu adalah sumber ketenangan.
Ambillah waktu untuk belajar,
itu adalah sumber kebijaksanaan.
Ambillah waktu untuk mencintai
dan dicintai,
itu adalah hak istimewa yang diberikan
Tuhan.
Ambillah waktu untuk bersahabat,
itu adalah jalan menuju kebahagiaan.
Ambillah waktu untuk tertawa,
itu adalah muzik yang menggetarkan
hati. Ambillah waktu untuk memberi,
itu membuat hidup terasa bererti.
Ambillah waktu untuk bekerja,
itu adalah nilai keberhasilan.
Gunakan waktu sebaik mungkin,
kerana waktu tidak boleh diputar kembali


Boldhuh..mendalam maksud dia kan..betul2 buat aku bersemangat..jd sama2 la kita hayati setiap bait drpada kata2 tu..(sepa ada kata2 best..send jak kt aku..aku suka!!)

ok la..
aku mo stat pada tujuan utama post ni..
adakah anda bersedia??

tips2 menghadapi exam..pesanan tuk semua n diri sendiri:

1. pastikan korang da berusaha sehabis baik..baca la nota2 yg d beri..kalo rajin buat la research ckit d library..soalan past year jgn lupa..penting tu..sekurang2 nya kita dpt gambaran bentuk soalan yg akan keluar..jadi xla kita tekejut monyet nanti kan..hehe

2. walau camana struggle pun..tido kena cukup..jgn jd macam aku..da beberapa hari tido 3jam jak..tp lepas ni xmo da..takut demam lg..tido penting ya kwn2..tuk menjamin kecergasan d minggu exam ni..xla kita rasa letih sangat sampai xbleh bepikir..terutamanya kalo esok nya ada exam..jgn la stay up smpai 2 3 pagi..tido la awal ckit..

3. jaga makan!! study2 pun korang..makan tu wajib! nanti gastrik sapa susah..korang jugak(aduh..macam byk nasihat tuk diri sendiri jak ni..huhu)..


4. pastu..sebelum pg exam..jgn LUPA bwk slip exam,kad matrik,ic, kalkulator,pencil case yg penuh dgn stationery kat dlm dia..pastikan pen korang ada ink..kalkulator pastikan ada bateri(aduh..aku risau bateri kong tiba2..harap2 xla)..jgn bwk nota masuk dlm exam hall ya..xpasal2 korang d halau kuar..

5. datang awal ke tempat exam anda..xkisah la d BP ka..APM ka..AI ka..audi ka..dtc ka..mana2 la..janji dtg awal..paling koman pun stgh jam sbelum exam stat..dapat la korang cari lokasi exam korang kan..xla kelam kabut kelak..bukan apa..bila da kelam kabut ni..kegabraan tu bleh mghalang kita bepikir ngn baik..aku penah rasa...korang??

6. yg paling penting semak la tarikh exam korang ngan baik..bila,kul berapa, d mana..jgn salah tarikh,tempat n masa..naya jak..org lain da exam semalam..korang baru dtg ari ni..ada kes macam tu ya..nangis pun da xbeguna..jwb nya repeat la sem dpn..nauzubillah..

7. time jawab soalan exam tu..jgn tgk depan,tepi kiri kanan,belakang n yg swaktu dgn nya..concentrate jak jwb paper kt depan korang tu? why? sebab org sekeliling ni adalah pen'psiko' paling baik..pa perasaan korang kalo tgk kat sebelah dia da jawab 4 muka surat da..korang stgh muka surat pun xsampai..mesti cuak kan..bleh mngganggu kosentrasi bepikir tu..so..jgn pandang serong..haha..teda2 bah..

8. ingat tulis nama n no matrik pada setiap helaian jwpn..kalo nama panjang sgt..cukuplah tulis no matrik jak..tuk keselamatan..

9. pa lg ek..oo..sebaik2 nya utk jwpn yg kena tulis d exam sheet..mula kan la soalan baru pada helaian yg baru..so pemeriksa dpt tgk ngn baik..dorang pun senang hati jak menanda..senang hati gak dorang bagi markah baik2..betul x..lagipun ada kes d mana..setiap soalan d periksa oleh pemeriksa yg belainan..so bg mengelakkan jwpn korng terputus d tengah jalan n menyebabkan korang hilang markah..maka eloklah berhati-hati..lagi pun kita sudah bayar apa..mintak jak kertas banyak2!! hehe

10. yg last..dan yg paling penting..bila da berusaha..maka bertawakal la pada NYA..banyak kan berdoa..sebab kita hanya merancang..ALLAH yg lebih mengetahui..aku ingin berkongsi satu mesej lg ngn korang..dapat dr member FH..sama2 la kita hayati..


pesan seorang guru:
"kejayaan bukannya selalu d miliki
&
bukan juga atas usaha kita semata2.
soal utama & pertama ialah
keberkatan dari-Nya.
bukan hendak menafikan titik peluh kita,
tapi harus sedar adanya Tuhan mengatur segala.
biarpun sejuta ilmu kita dalami,
ia xkan berharga andai tiada keberkatan dariNya
kerana
Dia pemilik segala ilmu yang ada,
tersebar d bumi mahupun yg terahsia d alam maya.
hadirkan dalam hati keinsafan,
hanya ilmu menjadi wadah mendekati tuhan.."

salam imtihan buat semua..
wassalam~

Saturday, April 18, 2009

~hari ini dalam sejarah..hoho~

hari ni aku gay..
ceh..gay aka happy ya..
jgn salah paham..
hoho..
rujuk tajuk d atas..
mmg hari ni begitu besejarah...
why?
sebab aku xpenah2 mghabiskan masa 1 hari suntuk study kat library..
dgn penuh concentrate plak tu..
dr 9 pg till 5ptg..
huhu..
rehat sbntr solat kat KPS..
syok jugak la..
study dgn penuh smgt plak tu..
sampai time mo balik tu aku rasa mcm mo muntah ijau jak..
sebab terlalu byk baca..
selama ni aku dgr jak org ckp mo muntah sbb berabis study..
hari ni aku da rasa da feeling tu..
even letih pun aku nda boleh tidur jugak..
huwaaaa...

malam plak konon2 mo study KDO..
tp xjadik coz mr elti da ajak pg pjumpaan drama..
pejumpaan terakhir tuk sem ni..
best gila sesi post mortem..
dgn semua budak2 drama yg spoting..
xkira la ustaz ka..
ustazah ka..
semua enjoy..
yala..pejumpaan terakhir kan..
konon2 mo buat stgh jam..
jd 1 jam lebih..
pukul 12 jugak baru habis..
syok sembang kan..
sesi luahan perasaan..
best la ngn dpt member2 drama yg spoting..

waa..over juak c lina tu..

serius wei..


pas persembahan tuk haiki hari tu..
hantu usop..huahaha..masa jamuan drama hari tu..syok oo..enjoy!!


ni trip drama k genting..hoho.. ni drama arahan petama aku..huahaha

ni masa sesi latihan drama..siuk2..

ni drama sesi 0708..kenangan terindah..
eh..perlukah gambar ni..
huahaha

hoho..mcm nda mo brenti upload gambar plak..
byk dlm folder aku ni..
hoho..
ok la..
mo tdur..
bsok mo k library..
ok bah kalau kau!!
lek ko jo..
sabar kau geng..
hhaahahah..
teda2 bah..
:')




Thursday, April 16, 2009

untuk semua sahabat

assalamualaikum semua..
en3 aku kali ni hanya la semata2 nak ucap
salam mujahadah dan salam imtihan
buat semua sahabat2 aku..
mari la sama2 kita buat yg terbaik dlm exam kali ni..

and
the most important thing is
i want to beg ur all apology
for the things and mistakes
I've done towards u all..
i didn't meant it at all..
maybe i was not my self at that time..
u know rite..when we 'gelak2' n 'gurau2'..
there were certain words that not supposed 'jump out' from
my cute mouth
and didn't realized that i've hurt ur heart..
sorry friend..

here..special wishes from me..
huhu..
biar xcantik..janji ikhlas..hehe..


~sayonara for now









Wednesday, April 15, 2009

aku d tag?? adui..

aku sungguh xsangka bila d tag oleh 2 sahabat ku ini
ct-k n pacik paran..
mula2 aku mana la tau apa menatang tag2 tu..
rupanya...
durang mau tau sal aku yg comel ni..
(sila jgn muntah ya..syg laptop anda..haha)
terima kasih la ya sahabat2 ku..
terharu ni..
sampai nangis2..
drama la sgt..
wakaka..
ni la penjelasan pasal tag2 tu..
aku copy jak dr blog c pacik..
huahaha

ATTENTION
  • Once you've been tagged you are supposed to write a note with 16 random things, facts, habits or goals about you.
  • At the end, choose 16 people to be tagged.
  • You have to tag the person who tagged you
  • If I tagged you, it's because I want to know more about you.

ok...aku start ar...jgn kamu mengutuk..haha

1. aku maslina binti arifin..lahir pada 6 November 1986,pagi khamis bersamaan 3 Rabiulawal 1407H d Hospital Duchess of Kent Sandakan..tau Sandakan tu d mana? Of course la Sabah..negeri d bwh bayu..adudui..rindunya ngan sabah..sabar2..nda lama balik..

2. even aku lahir pada tahun 1986..tp aku satu batch ngn kawan2 1987..why? sebab nya aku telah hidup selama 12 tahun sebagai org yg lahir pada tahun 1987..so aku dftar sekolah pun ngn kawan2 87..time mo buat ic tu maka berlaku la satu kemusykilan d pihak pejabat pendaftaran..rupa2nya durang salah tulis tahun aku lahir(time wt surat lahir)..bapa ku pening..aku ni lahir 87 tu ka 86..n akhirnya utk mengelakkan kekeliruan n masalah(biasa lah pjbt pndftaran tu ada jak masalahnya)..maka d letak la 86..aku pun nda tau uda tahun lahir ku bila..napa bapa ku pening? Sebab ramai betul anak..8 org semua nya..haha..mana2 la..janji rock..haha

3. lynodehearty? Huhu..jgn kamu salah paham..sedikit pun teda kaitan ngan asbi fh tu ya..even dia punya emel pun dehearty jugak..lyno tu sebab kwn2 aku d sekolah dulu pggil aku lino..dehearty plak saja2 mo letak jd kalo sebut nama ku terus lekat di hati..ceh..n tuk pgtahuan asbi fh..aku buat emel ni sebelum kenal ko ar..i’m sorry..hahhahhaha

4. aku suka Manchester united jugak..mcm kata c pacik paran..even dorang main macam kesampahan lately..tp aku tetap sokong durang..napa? aku sudah besa kecewa ngn man u ni..dr dulu lg..start aku minat man u time drjah 5..tp..ingat ya..ada tapi nya…man u ni jugak selalu buat aku gumbira dan bangga ngn kejayaan durang..

5. napa aku layan bola? Sebab adik beradik aku penuh dgn lelaki..yg sgt2 suka bola..aku pun terikut2 ngn dorang..sggup bgn kul 3 pagi tuk tgk bola..tp kdg2 aku tgk sorg jak coz abg aku n adik aku c ali n daus..sudah syahid depan tv tu..cez..apa barang!! Skrg aku suka layan bola ngn abg aku yg kedua tu d rumahnya d damansara..siuk ooo…

6. aku anak manja!! Sgt2 manja..ngn adik2 ku pun aku manja..sebab nya aku anak pmpuan terakhir dlm family..n kitorang juz ada 3 pmpuan jak..so aku mengambik kesempatan itu tuk bemanja ngn mama ku yg cantek n abg2 ku yg ensem..kakak2 ku yg comel..n adik2 aku yg poyo..haha..ngn pacik2 n macik2 aku pun aku manja dan sgt celoteh..pa lg ngn kazen2..sebab tu kalo xtgk muka aku..dorang tecari2..haha..ngn bapa ku xberapa..why? sebab dia amat tegas..takut ooo..hehe..tp still boleh borak2 n gelak2 ngn dia..n sebab aku slalu d treat cam budak2 oleh adik2 aku..org sekeling selalu slh sgka yg dorng tu abg2 aku..cezzz..tau la dorng lg tinggi..

7. aku ada 9 org anak buah..menjadi macik seawal umur 10thun..uish..seram oo jd macik muda n cute..haha..o ya..insyaAllah..dlm bulan 10 ni aku kan dpt anak buah yg ke10.. aku syg semua anak2 buah aku..beberapa ari lepas aku da belikan buku latihan UPSR tuk anak buah aku yg paling sulung..baek kan aku..hehe

8. aku takut menatang yg bernama GONGGOK..ingat lg aku sorg kawan laki aku time form 5..jumat nama dia..budak baek ni..budak masjid..tp bleh dia wat dajal masukkan gonggok dlm pensel case aku..cezz ko jumat..malu gila aku menjerit dpn ustaz..nasib baik ustaz xmarah..huhu..pa2 pun terima kasih la kerana memberi aku kngn terindah..u still my best friend..4ever n ever..

9. aku ada create satu hobi baru sejak aku masuk UM ni..terutamanya kolej 8..apa? aku suka ronda2 kolej time stress…terutama malam2..bukan kolej 8 jak..10th pun jadi mangsa gak..masa aku 1st year..penah jak ktorang ronda 10th tu kul 12malam..n skrg d mana jam aku menunjukkan pukul 1.40am..aku n member2 aku baru jak balik dr klej10..wakaka…then ronda2 d jalan raya dpn kolej ni..stress oo..n hobi kami ni penah d tego oleh ct-k ‘wei..korang ni x study ke? Asik keluar je tiap2 malam’..haha..aku n syada hnya mampu tersenyum..korang xtau betapa stress nya duduk dlm bilik mghadap buku2..hoho

10. hah..benda paling nakal aku penah buat ialah…meletupkan tayar kereta bapa aku..huahaha..ni bukan salah aku ya(external attribution..huhu)..adik aku c daus tu yg nda pandai sound awal2 stereng kena pusing ke kiri..yg dia tau cakap ‘brek lina..jaga’ nda pun ‘jgn ko kelam kabut..rilek2..” pastu.. “tukar gear lina..begegar uda kereta ni” tiba2 dia ckp.. “cepat pusing..!!” aku apa lg..gabra la..maka meletup la tayar kereta tu coz terlanggar pghadang jalan..apa punya cigu la c daus ni..

11. aku suka music jugak..kalo aku ckp aku suka layan lagu apa..mesti korang gelak guling2 sebab nda pecaya..why? coz aku ni ada la jugak ciri2 ganaz tp aku suka lagu jiwang2 era 80an 90an..macam lagu mega,slam,spring,black doge bone,ilusi,n byk lagi la..rock dolu2 org ckp..aku suka coz aku mmbesar ngn lagu2 ni..abg2 aku suka psg lagu2 ni time aku kecik..n bila dgr lagu ni terimbau la zaman kecik2 n comel2 dulu..hehe

12. tp lagu yg aku nda pandai boring dgr..mestilah nasyid..main la berapa kali pun..aku still layan gak..n grup nasyid yg aku suka..MESTICA..lagu mereka mmg best..n x lupa jugak..FEELHONEY..hoho..aku kan fhMania..so mmg wajib la tu..moga korang bejaya ya..

13. aku suka baca novel n tgk cita korea..boleh jak aku nda tidur malam sebab layan 2 benda ni..d rumah aku d sabah tu..belambak novel aku..thanks mom coz take care of my novels..syg mama sgt2 sebab selalu paham ngn jiwa anak mu ini..moga mak chat d sana ya..nda lama lg ku balik..tunggguuu anak mu yg cantek ini..haha

14. aku suka matematik?? Of course la..kalo x, xkan la aku pilih math jd majoring aku..n bila kuar dr UM ni insyaAllah aku kan jd cigu matematik..huhu..aku mmg mo jd cigu sejak aku kecil lg..kalo org tanya mo jadi apa..cnfirm aku jwb cigu..masa aku isi UPU dulu..4 pilihan utama d atas tu semua cigu..bygkan la kalo aku kantoi ujian medsi atau temuduga hari tu..cnfirm skrg aku jd lawyer d UIA..sebab itu pilihan ku yg ke5..nasib baik 1st choice aku dpt..kalo nda..jd lawyer la aku..tiiiiidaaaaaaaakkkkkk!! aku xsuka!!

15. aku xsuka tangguh kerja..jiwa ku nda tng kalo ada keja ku belum siap..dats why la aku kan cuci baju even hari tu juz ada 2 baju jak yg mo d cuci..aku sungguh2 xsuka wat keja last minute..paccccaaaahhh!!!

16. yg last ni mo cita pasal lelaki idaman..aku xmemilih sgt..tp sangat2 xsuka lelaki perokok n pemalas..haha!!

alhamdulillah..
abis jugak...
pada semua kwn2 aku..
aku tag anda semua..
xda yg tekecuali..
ingat..
aku sngt2 ingin tahu lg detail pasal diri kamu..
buat ya..
tp kalo xmo buat xpala..
aku merajuk..
hehe..
teda2 bah..
aku xmo menyusahkan kamu..
tambah2 d minggu exam ini..
kalo sudi buat la..
jasa kamu amat d hargai..
i love all my friends!!

sayonara~



Blogger template 'Purple Mania' by Ourblogtemplates.com 2008

Jump to TOP