Tuesday, December 07, 2010

::proposal daisakusen::


hehe..another yamapi's drama..
this is an old drama of him..
at first, i was not interested in watching tis drama because i thought it was a boring+slow story..
but once i watch it..i can't stop adding the rest of the episode in my MPC Star playlist..hehe..

the story is abt a man who dont have the strength in telling his childhood friend how much he loves her till the day the woman is marrying another man..
he regrets it and want to redo all the moments he had wif the woman..
and there is a fairy come out and help him to come back to the past and he tries his best to say the word out.."i love you Rei" huhu..

~really enjoy the drama..
~how stupid a man who dont hv the confident to tell the other party that he loves her..
and only thinks that the woman will always belong to him..hey look guys..women also know tired in waiting and start looking for another..dont regret it later when u lose ur precious woman..huhu~
~crying at the last episode
~watch out proposal daisakusen sp..enjoy it~

Tuesday, November 16, 2010

~BuZzEr BeaT~



buzzer beat..emm..crita yg sangat2 best..
bertemakan basketball and romantic movie..
lakonan hebat dr penyanyi hensem NEWS yamapi..


heroin dia pun sgt cantik..;)
lau ikut aku..
aku bg 5 bintang cita ni..
antara suma koleksi cita jepun aku..
cita ni yg paling byk kali aku layan..
tahniah la yamapi..
terbaek..~!!
sepa2 suka cita jepun tp xlayan cita ni..
mmg rugi...
huhu..

sbb aku xpandai nk story-telling..
korang klik cni untuk sinopsis k..;)


kembali??

salam..terlalu lama rasa nya x post apa2 d blog ni..

ntah napa tiba2 ingin kembali..
huhu~
terasa ingin menjadi kan blog ini sebagai perkongsian movie@filem atau apa2 jak cerita yg aku
layan d tv,lappy atau internet..

mungkin jugak keinginan tuk menulis kembali tu muncul sbb exam da nak dekat exam..
kalau korang perasan..
post aku yg terakhir d cni pun time aku final exam sem 2 tahun 3..
bulan 5 yg lepas..
pastu aku da x tulis papa lg kt cni..
boring n xda benda nk kongsi.
tp skrg..sbb aku byk sgt tgk cita jepun + korea..
aku rasa better jugak aku jadikan blog perkongsian untuk peminat2 cerita jepun n korea d luar sana..
atau mungkin..cerita melayu+omputih+cina yang aku rasa menarik untuk d tonton..
bg sepa2 yg baru berjinak2 meminati crita korea @ jepun..
blog aku ni mungkin bagus untuk jadi rujukan korang..hehe..
doakan aku rajen..;)
jumpa lagi...;)

Friday, May 07, 2010

SUPER JUNIOR MV RELEASED~! WELCOME BACK SUJU~!!

here the mv..




enjoy~!! welcome back my dear suju..
wish all the best to u all..
make it our time again~!!
collect much much much awards..
cant wait for the album..
13th may..the new history will be created~!!

Thursday, May 06, 2010

~sigh~

im waiting for my last paper for this semester..

feels really nervous coz i had a bad experience wif the lecturer but in different subject..
i was doing well in my assignment n also in final..
but i dunno why he gave such a hard-to-believe result..

i hope i can answer well in the coming paper..
i have a big expectation in this paper since this is an education paper..
easy-to-score paper..but not easy to get A..i dunno why..im quite anti wif my major education paper..owez makes me dissapointed..lol~
i prefer maths paper..huhu~
maybe because i dont like memorize fact..
hate memorize things damn much..

emm..
i've been through such a tougher semester i guess..
since the semester start..the disaster comes along..
busy wif test,assgment and persatuan thing..
and in exam week also i still feels bad..
really bad because of very pack exam schedule..
wif 8 tough subject..
i cant see wat going to happen to my pointer dis sem...
argghh..no idea..there were certain subject dat i can answered well and the rest went the other way around..huhu..
now..tawakal is the best thing to do..and strive for the last paper..

p/s: i hv a broken english..but still trying typing in english..juz wanna improve my english as a future math teacher..hehe..^^

Tuesday, May 04, 2010

::not 13 anymore::

feeling quite sad..damn sad regarding recent news from super junior that they will come back with only 10 members..

as predicted..kangin, hankyung and ki bum will not participate in their new album..
kangin is listed as army, ki bum will concentrate in acting field and hankyung cannot be reach by their members for now..
so i have to accept the fact that they are not 13 now..they are 10~!!
what the....arrgghh...

even they hv been 10 for almost 5-6 months,but it still hard to believe..i still cant digest the fact fully..
they hv promised us,the ELF, that they will remain 13 wat ever happen in future..but now..the statement from SM entertainment tells the situation clearly..=(

emm..otoke..nothing will change..their decision will be the same..
but its ok..as long the rest are the old super junior's member(i means not adding any new member)..i think there is nothing to worry about..unless they put henry as the new member..plis..i dont want ok..i dont like him..oho..so sorry..

p/s: as long as you mention kibum the actor is the suju's kibum..your heart will be fine..but still sad coz will not see him wif suju at stage anymore..;(
-gud luck ki bum oppa in the field you like most..
-take care kangin oppa in army..
-love to see u soon hankyung oppa..=(

~SujuLuv~



hati aku sakit bile becerita pasal super junior ni..
sakit sangat2..
aku xdapat terima hakikat yg mereka tidak 'bertigabelas' orang lg..
sedih sgt..napa jd mcm ni..
baru 5 tahun dorang debut..
da makin mengurang jumlah nya..
aku xmo pisah..sbb kasih syg dorang dlm suju ni xbley d tandingi ley mana2 kump lain..
aku minat gilak ngn dorang bukan sebab lagu jak best..n muka jak ensem..
tp aku suka sgt persahabatan dorang..
da jd 1 family da..
tp tu la..
kalo aku rasa sakit sebab dorang tpksa bepisah..
tp mesti dorang lg rasa sakit nya..dorang da kenal almost 10years..
sebelum debut lg(1st debut 6 nov 2005-besday aku ni..haha)
dorang da memang d letakkan bwh 1 syarikat rakaman..SM entertaiment..
d ctu la dorng belatih skill masing2 dlm nyanyian,tarian,entertaiment dan sebagainya before dorang betul2 debut pd 6 nov tu..
jd dorang memang da kenal lama..
tinggal plak dlm 1 dorm yg sama..sebelum pisah pd dua dorm sebab sesak sgt..
tp still duduk dekat2 jugak..xsmpai 5 minit pun jarak rumah dorang..dulu la..
dalam 1 rncgn realiti EHB yg melibatkan dorang..
budak2 suju ni kena belakon tuk buat eunhyuk oppa n ryewook nangis..
n dorang wat cita shindong tpksa tinggalkan suju..
n eunhyuk n ryewook n whole suju nangis masa tu..pada hal shindong juz nak kena kan eunhyuk jak..
tp nampak sgt la yg dorang..mmg xdpt nak terima kalo bepisah..

kim ki bum

tp tu la..
skrg..da x 13 org lagi..
pas album ke 3 dorang release ari tu..
kibum..org paling ku syg dlm suju tu xdpt join suma promosi tuk album tu..
sebab cbuk belatih belakon..(suju selain menyanyi dorng jugak pelakon,dj radio,model dan sebagainya)
mmg 1 pun dia xdpt attend show...
pelbagai award suju menang tuk album ketiga ni tp kibum xdpt rai sama kejayaan tu..
dia juz tgk d tv ja la..n kol all suju after menang award..
n time menang award tu.leetuk oppa as the leader of the group xley tahan sedih coz xsuma dpt kumpul..
aku kecewa gila bila show2 dorg xsuma dtg..trutama c kibum yg kaki ponteng tu..
huhu..sedih wei..tp nasib baek dia wat announcement yg dia xkan tinggalkan suju..juz a lil bit bz wif his new drama..tp xtau la dia dpt join x album suju yg k4 ni..yg akan sikuarkan pd bulan ni..emmm..wait n c ja la..

emm..berikut antara yg selalu hilang d suju kebelakangan ni..


1. Hankyung- yg ni mmg xyakin da dia dpt kmbali..sebab kes dia saman SM Ent.patut gak la dia saman..sb SM ent tu mmg cam pa jak treat artis2 dorg.trutama c hankyung ni..sungguh xadil,,mentang2 la hankyung org china..kurg grm tul..



2. Kangin- kes gaduh d luar Suju..jd kes polis..bukan dia yg mula..dia d serang time terlanggar keta org..tp smpai skg xtau pa nasib dia..sbb tu dia being suspended by company for join suju for dis time..


3. kibum-c aktor yg sgt sibuk..dia ada ckp..dia mmg kurang dlm menyanyi n menari..tp smgt kwn2 tu yg buat dia truskan dgn suju..tp msalahnya skrg ialah..ok ja pun kalo dia d suju tu..saja jak dia ni tau bikin ku skit hati..aku mmg kecewa gila bila show muka budak ensem wif killer smile ni teda..menyampasss..super show 2 d kl ari tu pun dia teda dtg..cis..durjana betul..



4-heechul..ni pun sali lenyap..tp masih komit lg..jd kondisi nya x berapa d risau kan..

waaa..aku syg suma budak2 suju ni..

leeteuk oppa..super junior's angle


pas album ke4 ni..mungkin dorg akan seperate betul2 da..memandangkan leetuk oppa n heechul oppa kan join khidmat tentera...utk 2 atau 3 thn xclap.benda ni mmg 1 kwjipan tuk lelaki2 d korea..pastu member yg lain pun akan masuk tentera jugak,so samar2 la nasib super junior pasni..tmbah sedih hati ini..wawawa..=(


super juni-OR

donghae+kibum=kihae =)

p/s: sebenarnya..antara suma2 ni..aku paling centakan c donghae..tp d sebabkan c kibum salu hilang..baru la ku hargai kehadiran nya..but still love donghae oppa more more n more..=)

Monday, May 03, 2010

tag tag tag..=)

salam alaik..

da lama dpt tag ni dr ct comel..;)
tp dek kebizian menghadapi exam..
xda masa nak wat..
haha..lama uda xdpt tag tag ni..
xsgka ada yg sudi bg..
thanks ct..
kerana memberi peluang tuk diri ini tercalon sbgai penerima award..huhu..

Regulations to receive this award:


1) Thank and link the person that gave you the award.
siti noor syazwana..titian perjalanan

2) Pass this award onto 8 bloggers you're recently discovered and think are fantastic:
  • k.yana
  • diela
  • umai
  • farhan hafiz
  • rosmadi
itu jer kot..xda idea da nk bg sapa..huhu..

3) Contact the blogs and let them know they've won the award:
Will do...InsyaAllah =)

4) State 7 things about yourself: easy. just state the seven.
  • banyak cakap hanya pada yg dikenali
  • suka besendiri
  • suka pendam sorang2..
  • tidak mudah merajuk..xsensitif..don worry..huhu..
  • hati keras..
  • seorang yang bley simpan rasia org lain..insyaAllah..selamanya..
  • tgh suka seseorang..tp xmo cakap sapa..wakaka..=D

Monday, April 19, 2010

jangan ganggu~!!


amaran: entry buang masa+jiwangsss...

sangat bengang bila d ganggu oleh makhluk yg x reti bahasa..
xcukup msg..die kol plak..
da org xbalas msg tu..paham2 jer la yg org xnak layan..
ni masih gak xtahu malu nak kol2 smpai naek boring aku dengar ringtone aku tu berlagu riang..
last2..aku off hp..nak wat caner..nak block pemanggil tu xley..
hp murah yg aku miliki ini xde function tuk block org..
atau mungkin aku yg xtau kt mane nk cari benda tu..
huhu..

bile on hp balik..
ade 9 missed calls..
ish2..betul2 xreti bahasa la..
da org off pun dia still call lagi..
tuk malam ni selamat la..
sok ntah mcm mana la nasib aku..
abaikan jer la ek..

aku bukan nak menyombong ke hape ke..
bajet cantek ke..bajet ramai peminat ke..
xde makne nyer suma tu...
aku xsuka d ganggu ley panggilan n msg2 xbermakna mcm tu..

yes..im single..tp tu xbemaksud aku desperate da nak couple ya..
aku belum besedia tuk komitmen itu..
dan rasa nya xkan besedia utk jgka masa skrg ni..
sebab tu asik gurau2 ngn mak suh carikan calon..
sebab aku xsuka becinta selepas melalui kekecewaan ari tu*dont want to talk much bout dis*
bagi aku cinta merimaskan..
rindu pd yg x halal bg kita?? huhu..xperlu kot..
walaupun xd nafikan rasa minat pd seseorang tu ada..
tp utk k hubungan yg lebih serius..
rasa nya xmo kot..

kenapa? bukan xpercaya lelaki..
tp xpecaya dri sendiri..

1. xpecaya boleh bg komitmen sepenuhnya kt c dia..

2. xpecaya bley ikut suma pa yg dia nak..

3. xpecaya bley puaskan ati dia 100%

4. xpecaya bley jd yg terbaek tuk dia..

sebab tu aku kena baiki diri sendiri dulu..then baru cari sebelah hati ini..yg entah d mana2 berada2..

aku percaya..bila sampai jodoh aku..
tanpa paksaan tanpa alasan..
aku pasti terus menerima dia..
aku berpegang pada qada dan qadar Allah..
bukan putus asa ya..tidak sekali2..
tp keinginan k arah itu belum sepenuh nya ada d hati ini..

p/s: bukan jual mahal..aku sedar jugak sepa aku..hanya seorang yg besa2 sahaja..sebab itu xmo terburu2..bukan mencari yg sempurna..tp ingin memperbaiki diri agar dpt melengkapkan kekurangan c dia nnti..




Sunday, April 18, 2010

naya...

teruk..teruk..MyEm0.Com
naya aku kali ni..

makin nak dekat exam..
hormon malas makin meningkat dengan jaya nya..
argghh..
aku xdapat fokus..
sebab paper yg aku ulangkaji ka?
mustahil..paper killer kot..
mana bley main2..
aduh..abih la..
ptg td da la kuar lepak ngn adik aku..
kat midvalley..pastu melencong k kl sentral tuk makan
coz mid valley tersangat la penuh..
sok die nak balik sabah da..best nya..*jeles*jeles*jeles*MyEm0.Com

yg aku terharu gila ni..
disiap bg aku duit..
banyak kot..
hohoho..
kaya raya budak ni..
xpa..bersedekah amalan mulia..kui3..MyEm0.Com


jum jenguk2 jadual exam tuk sem 2 2009/2010

22/04/2010
11.30am
aras 1
sosiologi persekolahan

22/04/2010
3.00pm
aras 2
komputer pendidikan

27/04/2010
8.30am
aras 1
applied differential equation

29/04/2010
3.00pm
aras2
kimia analisis dan alam sekitar

03/05/2010
8.30am
aras 1
kimia polimer dan industri

04/05/2010
11.30am
aras 1
computer method 1

05/05/2010
11.30am
aras 2
sejarah,falsafah dan perkembangan pendidikan matematik

07/05/2010
3.00pm
aras 1
problem solving in mathematics education

chaiyok2 lina..
study..study..MyEm0.Com

p/s: yahooo..teda paper d dtc..sejuk wei..xmo..xmo..huhu




Friday, April 16, 2010

nak balik...............~!!!

assalamualaikum..

hari ni xmo da entry sedih2..
mood da ok..
bila mak kol td..
cayang mak..;)
patut la rasa xtenang..
rupanya mak sakit..sakit gigi..
cian mak...xpenah2 sakit gigi..
gigi mak sangat cantik..
bersih tersusun..
mak xminum air sejuk n makan benda2 keras..
sebab mak jaga gigi..
tp tu la...bila da xda jodoh kan..
akhir nya gigi kesayangan mak minta lepas gak..hihi..
n 23hb ni if tekanan darah mak ok...
gigi tu akan d cabot keluar..
bagus..jgn nak susah kan mak aku yer wahai cik gigi..
huhu..

happy sangat2 ari ni bila xputus2 panggilan datang dr rumah..
pas mak kol..
kakak lak kol..
lama giler sembang..
abis kedit kot baru brenti..hehe..
suka jer buat aku gelak kt cni ek..
tau jer adik ko yg bajet comel ni tgh down giler2..

pas kakak kol..
anak buah lak kol..hihi..
dia gtau dia dpt matrik labuan..
tuk course perakauan..
aku lak yg excited giler..
yer la..aku xmerasa nak g matrik..
walaupun result aku time spm dulu lebih dr layak kot..
tp xisi borang matrik..bijak kan..haha..
aku tumpang bahagia n bangga bila dia dpt g matrik..huhu..
syukur ya Rabb...
alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..

tp aku dpt berita sedih..
my pinggu hilang..
da ayam kejar my pinggu ni time mak kuarkan dr reban..
da lama kot my pinggu n my pipi ni xkuar reban..
tu yg kena kejar ngan ayam jantan versi ayam kampung..
x ke gedabak punya saiz banding ngan my ayam katik ni..
adei..mcm ada petanda jak tau my pinggu kesayangan da hilang...
sedih..

hope my pinggu hidup lagi..
n xkena buat lauk oleh biawak2 kampung..
sama ada versi binatang atau manusia..
uish..jahat la ko lina..huhu..

p/s: rumah da meriah..family2 dr jauh n dekat da kumpul kt umah..sok seekor kerbau kan d tumbangkan tuk my anif..insyaAllah..selamat ya~


down yang amat..

assalamualaikum..


aku bukan lah penulis blog tegar..
tp entah la..time study week ni rajen plak aku memasukkan new entry dalam blog..
aku sebenarnya lebih selesa becerita dgn blog..
dpt luah walaupun x suma nya tp yg penting2 tu tekeluar jugak kot..
terima kasih pada yang sudi berkunjung ke blog rasia aku ni..

jam kt dashboard aku ni menunjukkan 3.39 pagi..
dan aku masih ada hati tuk menulis d blog kan..
depan aku ni penuh ngan nota2 n kerja2 pengiraan tuk subjek kaedah komputer..
da nak pukul 4..
tp aku masih semangat mo mengira..
cuma tu la..
hati ni rasa xtenang la plak..
risau,cuak n rasa aku ni teruk sgt..

kenapa?
aku da lama x kol mak aku..
da lebih 2 minggu kot..
aku sangat rindu dia..
tp aku xda kredit..
srius ckp..last aku topup 10 sebab nak kol mak aku..
berenti bila kedit da abes..
skg pun kedit yg ada ngn aku..
90sen je kot..
tu pun hasil sedekah kakak aku..
hoho..
aku bukan xnak isi kedit..
tp memang xnak...
wahaha..
lg satu aku ni jenis suka nangis tiap kali kol mak aku..
so mak da pesan..
jgn kol mak kalo nk nangis..
huhu..sentap..so kena tahan la..
tp rasa nya smpai k saat ini aku da xbley tahan..
sok by hook or by crook kena topup gak..
rindu sangat2..xtenang xdengar sora mak wei..
(adei..menangis la pulak..taip2 kt blog pun bley nangis..ni kan plak nak ckp ngn mak)
da la ahad ni mak buat kenduri kat umah..
kenduri akikah anak buah aku..haniff iskandar..
tp aku xda kt sana..sedih la pulak..
Ya Allah..kuatkan semangat hamba Mu ini..;(

dugaan paling besar bila tepaksa bepisah ngan mak..
dr kecik..sampai umo aku 19tahun..
xpenah bejauhan ngan mak aku..
camna nak bejauhan..nak g camping2 kt sek pun x d bagi ni..

ya Allah..bederaian da air mata ni..
makk..rindu nya..
sori mak..da lama x kol..sori sngt2..
ampun.....;(

adei..xtahan..sori..got to go..T_ _T



Thursday, April 15, 2010

find mean,variance, and standard deviation using scientific calculator

Use the MODE key to enter the REG Mode and enter 1 to choose linear regression when you want to perform variance calculation.


Eg: find the mean, variance and standard deviation for 1, 2, 3, 4, 5


Enter the numbers: 1 M+ 2 M+ 3 M+ 4 M+ 5 M+


The function of M+ here is to memorize all the data you have key in.


Warning: don’t enter the equal key yet and don’t ever enter AC key to delete your data! Use your DEL key.


Finished key in your data?

Now enter SHIFT key and press 2


this will appear on your screen


xσn xσn-1

1 2 3


Then follow the following steps:


1. to find the mean of your data, enter 1 then enter =

2. to find the standard deviation for sample, enter 3 then enter =

3. to find the variance, square the answer you got from step 2 by enter x2 key.



ok..that's all for now..

you can leave your comment for any inquiry..;)


for the rest of my life..

assalamualaikum..

saja mo share lagu maher zain-for the rest of my life..
layan..




I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
Copyright: Awakening Records 2009


Wednesday, April 14, 2010

study+novel online = study week

assalamualaikum..
minggu ulangkaji da tiba..
da 2 ari da pun..
tp aku...
sambil2 study tu..
seeemmmmpaaattt lg menerawang(ada ka pktaan ne) d dunia siber(betulkah ayat ne?)
mencari blog2 yg menawarkan(dushh..xtau mo guna pkataan apa daa..) novel2 yg syok untuk d baca...
entahlah..time study week jak begini la perangai..
ada jak aktiviti pelik2 yg 'sik kalak d polah oghang' time minggu belajar ni aku aplikasikan..
haha..

dan..jika anda perasan..
d sebelah kiri blog ini..
aku da letakkan link2 blog tuk ke novel2 online
yg menarik bg aku..
try la..boleh gak layan jiwang depan lappy..
hehe..
ada banyak lg sebenarnya..
tp malas nk letak semua..
yg ada tu pun yg terbaek d hati ku..
hoho..
tp kalo nak lagi..
terus jer klik kt link mereka punya tu..
bagi yg ada penyakit suka baca novel cam aku..
gerenti puas..
hihi..

ok la..out dulu..
cekik daud ya link2 yg sy bg tu..huhu ;)

Monday, April 12, 2010

untitled

assalamualaikum..

alhamdulillah..
tepat kul 2.30 ptg td..
berakhir sda segala bentuk test untuk semester ni..
fuh...study week pun ada test..
tp syukur ya rabb..
dapat jugak ku jwb dgn baek..

pasni aku akan fokus tuk final exam lak..
hope aku d beri kesihatan yg baek tuk melalui peperiksaan semester 6 ni..
ada 2 semester lg aku d cni..insyaAllah..

tp ntah la..
rasa nya..semester ni aku paling cuak..
banyak sangat subjek kot..
xpenah final aku rasa begini sadis..
dgn waktu penstudian tidak mencukupi..
mcm mana mo cukup..
asik fb jak..haha..
skrg aku da kwl da..
hanya bukak fb bila da abis target study aku tuk fasa tersebut..
biasa nya ada 2 fasa penstudian...
pagi n malam..
so..kdg2 jak aku muncul d fb tu..
kunun la..
kui3..

kepada yg sudi jenguk blog aku ni..
doakan aku berjaya ya..
risau plak..
ntah apa nasib pointer aku sem ni..
huhu..
usaha+doa+tawakal..

##sangat2 ingin menjadi org baek..sedar aku hanya perempuan biasa..;(

Monday, April 05, 2010

dolu minat..sekarang masih minat..

assalamualaikum..
tiba2 rasa ingin mengimbau semula kenangan time rumaja dolu2..
semasa masih berada d sekolah rendah n sekolah menengah..
ngan kawan2 yg satu kepala suma nya..
hehe..

besalah...jiwa remaja kan..
ada jak la artis2..xpun pemain bola sepak yg d minat..
hoho..
tp suma pun luar negara ne..
xmain la yg dalam negara..
kompom kena gelak...kui3..~!

1. Backstreet Boys..

-minat mereka ni time form 1..pusing satu sandakan cari kaset mereka..Black n Blue..perghh..
memang puas..duduk depan tv time krismas tgk concert dorg..haha..
pastu lepak rumah kawan tgk video tour mereka..gaduh2 ngn kay n nida..'jangan ambek my lovely keviiiiinnn'..haha..tp skrg kevin da xda.nasib baek masih suka lg ku ma BSB..huhu..


dulu berlima..sekarang ber4 jak..huhu


rindu ngn kaset ku..yelah..dulu2 kaset jak kan..skrg rosak sda..yai..

2. hello kitty

haha..mcm budak2..tah camana bley minat benda ne..
kena kutuk ngn senior ku lg tu..c zizul penjahat..mana sda bdk tu skrg ar..haha..
siap gaduh2 ngan my bff lg..coz dia minat twitty..haha...lucu bila d ingat semula..
prangai budak2 betul..




comel plak..huhu ;)

3. david beckham..

dulu..pergghh.minat gilak ngn dia ne..
jadi beckhamania bah..dr cni jugak ku dpt idea tuk wujudkan fhmania..
suka tgk skill dia time beganding ngn nistelrooy..ngam sgt2..
kompom gol!
tp sejak 5 tahun kblakangan ne aku xminat uda..
buruk perangai..hahaha...
(ada 1 buku penuh ngn pic beckham jak..tp xtau mana uda skrg..mcm2 pic dia..huhu)


pic ni pun ada dlm buku tu..hehe..tiba2 teringat lak.. mana uda buku tu???

4. fernando morientes

ni lg satu..pemain bola gak..dulu men kt madrid..
skrg xtau mana uda pg nya..
xsuka pon kalo dia men d madrid..
juz suka kalo dia men tuk sepanyol..
striker ensem ne..dui..haha..



hensem kan..hahahahaa ;D

5. filippo inzhagi

as known as pippo..the best striker milan ever have..
walaupun tua uda..tp masih berbisa..
terkenal sebagai king of offside..
tp setiap jaringan nya
pasti buat milan selamat..
still suka smpai sekarang..hehe


pippo...;)

6. manchester united

sejak darjah lima sampai sekarang...
paling suka tgk time beckham n nistelrooy..
rasa nya season paling baek la time tu..
sampai la fergie sepak kasut k kening beckham..
n everything over..hoho..
naek semula time ada ronaldo..
sekarang lak..average..
nasib baek ada rooney..
mainan semakin baek skrg..
makin matang gtu..huhu..


MU rulezzzzzzzzz...

7. italy..

sy suka italy football team....d rumah ku sorang jak yg sokong italy..
time piala dunia ari tu..
xingat tahun berapa..
abg2 ku siap mengutuk lg..
ok fine..kamu p la sokong kamu punya brazil tu..
tup..tup..italy menang...yaaaahhhhh~!!
tediam suma nya..wakaka..
still sokong italy sampai skrg..hehe..
suma sokong brazil...naek muak ku d buatnya..huhu..



ok..sekian..harap maklum..hahaha...;)

Sunday, April 04, 2010

hati ku d robek pilu...

assalamualaikum..

hatiku d robek pilu..
kenapa?
sebab Man United kalah..
aduduh..
ngn chelsea plak tu..
punya sadis..bikin panas ne..
yg xpuas ati..terang2 ofside..
tp refree bley ignore..cis cis durjana sungguh..
nasib baek aku duduk malaysia..
bahang kemarahan fan MU tu hanya 20% je kot..
kt sana da memanas gila da fan mu..huhu..

aku pun xtau napa aku bley emo..
mcm xpenah mu kalah..
baru2 ni mu kalah gak ngn munchen..
tp aku rilek ja..
entahlah..penangan EPL kot..
hoho..

aku heran gak..
napa la aku xjadi cam sesetengah org..
minat mu..tp xda prasaan even mu menang or kalah..

aku ne..tiap kali mesti sentap..
nasib baek mak aku faham..
dan dia tahu napa anak dia jd mcm ne..
suma pasal adik bradik lelaki aku yg 5org tu la..
dulu aku xsuka bola..
bley jd suka bila d pksa temankan mereka tgk bola tgh2 malam..
siap suruh jd tukang kejut lg tu..
c kahar la ni..
aishh..
apa? apa? ko ndak mengaku?
ne..sapa pulak yg suruh kasih bgn tgk match liverpool tu..
bukan ko ka?
jgn buat2 ndak ingat ar..
penat ku kasih bangun(dgn prsaan bedebar sbb takut ko marah kena kacau time tdur..yalah..abg paling ganas kan..hoho)
tp bley plak ko tdur dpn tv tu..
dkt2 mo abis sda baru ko bngun..
tpksa la aku bg repot dgn kau ne..
n smpai skrg aku da xbley d pisahkan ngn bola..
tp nasib baek aku xsuka liverpool ko tu..
haha..(heran jgk..padahal ramai yg ensem d liverpool tu)
hoho~
penangan jd adik pompuan paling kecik..
tp..really miss dat moment..
suma pakat2 kenakan aku..
ramai2 plak tu..
huhu..rindu la pulak..
yaii..
sda la..
malas mo cita sal bola..
bikin bengang jak..
eee..mu ni kan..bikin panas..huhu..

Friday, April 02, 2010

dulu lain..skrg lain..

assalamualaikum..

aku tgh menaip en3 d kala mood menstudykan diri sukar utk diperolehi..
aku jenis yg xbley d ganggu time study..bila da terganggu sedikit..
maka aku pun malas da nak smbung..
apa yg mengganggu ku mlm ne?
haha..aku turun g dgr ceramah motivasi dr ust hasrizal..
suka dgr ceramah dia..
tp mslh nya..da dgr ceramah pun x insap2 lg ne..
aiyak..

apa sbenarnya yg ingin d ceritakan sal dulu lain skrg lain?
huhu..
dulu..
aku ne seorang yg pasif..
boleh d katakan ulat buku..
mmg best student d sekolah..
org kenal sbb asik muka ni jak naik tuk amek hadiah tiap hujung tahun..
org xkenal aku sbb keaktifan aku d mana2 persatuan..
aku dahulukan buku berbanding persatuan..

tp itu dulu..
sejak masuk um ni..
kolej 8 terutama nya..
aku da jd laen..wakakaka..
tiba2 aku masuk kelab drama..
apa ke hal nya..
xtahu belakon xtahu apa..tiba2 join kelab drama..
mcm xlogik..
tp kelab drama yg byk memupuk keyakinan aku..
dan sedikit demi sedikit keyakinan itu aku bawa ke persatuan mahasiswa sabah..
dan aku bergiat aktif d ctu..
mcm2 pngalaman yg aku lalui..
betul kata org.,
lain org lain cara dia develop experience..
dan sebagai future teacher..
keyakinan diri tu amat penting..
dan suma ni mengajar aku tuk lebih yakin..
time 1st yr..
tiap kali prsntation jak..
mesti cuak..ckp pun ckit2..
tp skrg..keyakinan tu da makin baek..
jd 1st presenter pon xkesah...

aku da betukar jd plajar pasif k pljar aktif..
syukur lah...buku masih benda yg d utamakan skrg..
walaupun malam ni agak terganggu sedikit..huhu

ok..chow cin cau..
oleh kerana buku adalah benda yg d utamakan..
maka aku ingin membaca novel skrg..haha...

Thursday, April 01, 2010

::happy-happy girl::

assalamualaikum..
pas beberapa ari aku asik emosi..
rasanya ari ni..aku d landa sedikit kehepian..
hehe..
why? why?
sebab asaimen suma da siap..
test pun ada satu lg..
kimia polimer..
tu pun selasa depan..
so setakat ne da boleh fokus tuk final..
yihaa..hepi nya..


senyuman hepi + lega..ni la pa ku rasa skrg..huhu

##napa ku emosi? emm..bila2 rajen la baru ku cita..huhu
##malam ne ada ceramah motivasi by ust.hasrizal..mo turun uda ne..tata ;)

Sunday, March 28, 2010

ADP '10..puas? gembira? kecewa?? atau sedih??

assalamualaikum..

ADP '10 tu merujuk kepada Annual Dinner Permasa 2010..
aku seperti biasa seorang yg sngt2 malas mengupdate blog..
tp ada sesuatu yg buat aku rasa mo menulis d cni hari ini..

pertama sekali aku mo mintak maaf..
juta2 kemaafan atas kekurangan d sepanjang majlis itu..
mmg ramai yg bepuas ati..
tp ada jugak 2 3 mulut yg tidak senang dgn apa yg kami sajikan malam tu..

aku mintak maaf sgt2..
apa pun kekurangan memang aku la yg bersalah..
hotel x cantik??
salah aku..sbb aku yg p cari hotel tu..biarpun nda pusing 1 kl..
tp berabis jugak la mencari..
maaflah..hotel tu mmg bukan hotel 5 bintang..
4 bintang jak..itu pun baru stahun lebih beroperasi..
tp d sebabkan hrga nya yg murah..
aku decide ambil hotel tu..
itu kena byr 40..sda byk yg merungut..
belum lagi aku ambik renaissance ari tu..
85..tu pun belum fix..can be more but cannot be less..
aku cuba pilih yg trbaek..tp rupa nya masih ada yg xpuas ati..

makanan?? emm..maaf lg sekali..
kami memang teda pg test makanan..
jd nda tau sdp ka nda..
lagi aku sentap bila dorg ckp teda food presentation..
mknn trus d letak atas meja..
ada yg nda suka cara ni rupa nya..
aku silap lg..sebab nda bincang bagus2 ngn hotel..
malam tu pun aku nda mkn sgt..
baru jak mo mkn..
bas pertama sda mo sampai..
resepsi belum bersiap sedia..
aku pun trun menunggu mereka2 d bwh..
risau jugak sbb hujan..
pastu d bgtau pulak dorg xdberhentikan depan hotel..
sori sgt..salah aku lg..pilih hotel tgh2 bandar..

pA system??
ya..ini pun buat aku rasa besalah..
aku yg search pasal PA system ni d internet..
seminggu lg function tp PA system nda dpt2 lg..
so ini jak la cara terbaek aku bley buat..
aku mintak maaf..
suma benda2 ni 1st time aku buat..
aku yg buat kamu rasa xpuas malam tu..
sedih..kecewa..
sbb ada yg pandai komen jak..
tp bila kita mintak tlg..dia buat donno..
aku mintak maaf..bukan mo mengungkit atau apa..
nda pa la..mmg salahku..
bepikiran singkat..
janji benda tu ada..
nda pikir kualiti pun..
teruk kan..sori sgt kwn2 ku sekalian..

aku mintak maaf utk semua nya..
bukan menujukan kepada individu2 tertentu..
tp pada semua yg terlibat malam tu..

mgkin aku agak emosi ptg tu..
dgn PA system yg buat hal..
padahal masa tu mo rehesel sda..
bengang betul eh..
aku mintak maaf suma krew..
kalo2 aku ada termarah masa tu..
sori bangat..
dan terima kasih atas kerjasama anda..
syukur lah aku dpt pengarah yg tenang..
kalo nda bley gilak jgk aku..
bidan terjun jd timbalan pengarah buat aku rasa bahu ku ni rasa berat sgt..
tu jak yg terbaek aku bley tlg ko bilut..
siou..
;(

##teda mood mo upload pic..emm~
##abaikan en3 ini..sekadar luahan perasaan..
##perancangan Allah itu lebih baek..aku akur..

Monday, March 22, 2010

aku yang bizi...

assalamualaikum..

kalo ada kuiz atau pa2 jak soalan yang bley d tanya sal aku ni..
cnfirm suma org cakap..
lina seorang yang malar bizi..
huhu..
penat jugak..tp best..bizi itu indah..hehe..
n sekarang aku demam..
bizi ni la yg wat aku jarang update blog..huhu..

apa yg ku buat bulan mac ni ek??
jum sorot hari2 yg berlalu..

1) 25/2/2010..aku ada test sosiologi ari ne..pas abis test jak..aku kuar k masjid jamek..janji ngn ct nk pg cari hotel tuk dinner permasa..aku ngn arnie jk pg..sedih jugak..tp xpalah..first tu ingat mo p confirmkan ngn brisdale hotel..tapi bila smpai kt hotel tu..kitorang xberapa berpuas ati..xcomel sgt la..hehe..pastu kitorang melalui jalan2 yg wangi menuju ke regency hotel..fuhhh..masuk jak mmg da puas ati..agak cantek jugak..puas ati la..jumpa ngn kak hasnah plak..sales manager yg baek..i like..masuk k ballroom terus ku jatuh centa n decide mo ambik hotel ni..tp kena fight ngn syarikat lain yg mo wat dinner jugak time tu..so kena cari hotel lain tuk back up..so kitorang ronda2 kl menuju k renaissance hotel..cantek sgt2..tapiii..mahalll..haha..
then kami k concorde plak..sebenarnya time tu hati da suka sgt ngn regency..jadi cam xda mood nk g hotel lain..tu yg xkesah bila xdpt jumpa ngn pengurus jualan kt concorde tu..hoho..




2) 13/3/2010 : KK8 wat dinner fasa 1..entah la napa mood ku mo bedinner kolej sem ni mcm teda jak..malas plak rasa nya..aku langsung xbeli pa2 tuk dinner..pakai baju lama2 jak..haha..
dah la besiap last minit..sebab cbuk ngn dinner permasa kan...hasil nya....


ini la aku malam tu..hehe..

3) 14/3/2010 : show fh d fac akaun..d ulangi..fac akaun..tp maklumat aku dpt dorg wat kt fac ekonomi..sda la kata 2.30..tiba2 tukar 12.30..nasib baek farhan aka pa FH gtau sal prubahan tu..ckit telepas show..sda la panat bejalan kaki dr kolej..sedih ni kalo nda dpt tgk..hehe..n yg best nya hari tu..kitorang smbut besday kimo fh..credits tuk k.yana..aku ni tlg sapot2 jak..thanks ct sebab sudi dtg..best sgt ari tu..fh siap nyanyi live lg..suma permintaan lagu d turuti..sudahlah suma ada..5 fh + 2 pA..elty elhamz n kupa pun ada..kami fhmania pun tidak ketinggalan..hehe..
jum tgk ckit pic tuk hari tu..






4) 19/3/2010 : dinner MAK fasa 2..kali ni wat kt dewan perdana felda..besa2 jak la tempat tu..mknn sedap jugak tp persembahan agak hambar..pastu servis kurang best..mcm kelam kabut jak..sedih jugak la dgn MAK tahun ni..kecewa pun ada..xbest langsung~!! aku sbnarnya xmo pg..d ulang..xmo pg..sebab kelas aku habes kul 5 hari tu..bas lak kata mereka gerak kul 5..so aku mcm xsempat smpai jak..tp bila pk da lama aku x spend time ngn kwn2 aku..sue,syada,k.tie suma..so..aku decide nek teksi jak abis kelas tu..belari ku masuk kolej dr dpn fsktm sebab teksi xley smpai depan kolej..penuh ngn bas..balik terus mandi n siap2..suma org da cantek2 da masa tu..aku jak ni..belum siap..haha..n hasil nya..mari kita lihat....



4) 21/3/2010 : dengan ini..sy ingin mengucapkan hepi besday tuk k.yanaaaaaaaaa...sy syg kamuu..moga suma nya baek2 jak wat k.yana..gud luck~!! teruskan sokongan pd FH..luv u miss u..hehe ;)



moga pnjang umur,murah rezeki n cepat kawen k.yana..hehe

~tammattt~

##dpt gak abeskan post malam ni..rekod baru..huhu
##hepi coz MU menang lwan liverpool..yihhaa~!
##doakan dinner permasa berjalan lancar..jumpa lg d lain siaran..huhu~

Saturday, February 27, 2010

feelhoney@utusan malaysia


tarikh: 18february 2010

huhu..baru dpt upload sekarang..
nway..tahniah tuk mereka..
n thanks for the info..
so dpt la aku memilik keratan akhbar itu..

Wednesday, February 10, 2010

luv super junior..


hye all..

here is a good news to all super junior's fans in malaysia..
SuJu is coming back to malaysia!!!

yuhuuu~~!!

they'll be in malaysia on 20 march 2010..

n will perform at stadium putra bukit jalil..
insyaAllah..i'll be there on that day..

but not for suju..

i'll be there for feelhoney..huhu..
wat should i do..
i have to spend a lot of money if want to see SuJu in live..

i really love them..
they sing well..n also dance well..

dont have to say bout their good looking la..no doubt..huhu
really wanna see suju's performance..but arrrrgghh..forget it lina..
rm138 is not a small amount...u can buy a ticket back to sabah with that money...huhu..fine~!

ok..lets take a look of their heaven face..wahaha..heaven???






bah..that's all..
got tired oredy..

nite..
love super junior..

sarang he yo..=)



Sunday, February 07, 2010

recently updates...

assalamualaikum..
rasa nya..byk sgt yg berlaku kat aku
dalam 2 minggu ni..
dah di akhir semester tahun 3 da aku..
bila fikir yang aku ada 1 tahun lagi kat cni,
rasa cepat sgt la pulak masa berlalu..
dan aku sepatutnya lebih menghargai akhir2 waktu aku kat cni..
dlm jadual waktu aku yg xmenentu..
asik tekejar-kejar jak..
terutama hari selasa..
tp so far aku rasa ok la..
n xsdar..sok da minggu ke-7..
emm apa la yg aku da blajar sem ni ek..adedei..
n minggu 7 ni aku ada test paling sadis tuk sem ni..
differential equations and its application..
paper ni la yg paling ramai mencatatkan pelajar repeat..adui..
sem lepas kwn2 batch aku ambik..dr 10 camtu..2 ja yg lepas..
yg lain repeat..aku lak baru sem ni bekesempatan ambik..
dan aku sgt2 risau..hope aku dpt skor test ni..

emmm..nak terus k main entry la..
recently updates aku..
hoho..



1. 30/1/2010: aku dan kawan2 wonderpet(ekk??) pg akuria..trip aku ngn member2 SMPI(sarjana muda pendidikan Islam)..syada,suraya,n k.tie..pastu member aku dak APM pun berminat n nak join sekali..nurul n wanie..n sorang budak kecik kelab drama awen pun join pada saat2 akhir..hehe..dan trip ni mengumpulkan 4 fak berbeza..API,sains,FSKTM dan APM..mmg 1 UM..haha~~


haha..makan guna kuali tu yg xbley tahan..aku lak belasah mee sizling..


wanie,sue,nurul,awen,lina,syada..k.tie ngah amik gambar..=)

2. 31/1/2010: disebabkan aku terdesak sgt mencari buku yang selama ini aku cari2 tp xjumpa(aku kena beli jugak b4 duit abis),so aku pg pustaka mukmin ngn siti noor syazwana..1st time jumpa dia ni..sgt2 best..feeling tu emm..hard 2 say la..sbb ktorang kenal kt fb jak..then bila jumpa tu jd cam excited lak..hehe..knapa pg ngn dia?? haha..sbb aku xtau pg pustaka mukmin tu..syukurlah ct nak temankan..kalo ikut direction yg kwn2 bg kt fb jak..memang boleh sesat..sah2..thanks ct=)



3. lagi update sal aku..aku da abis baca novel PERGILAH AIR MATA..novel wajib beli tahun ni..sgt2 best..novel yg sgt tebal..buat tgn aku lenguh time baca tu..adei..tp puas hati sgt even 2/3 dr cita dlm tu aku da baca kt blog penulis Hanni Ramsul..tp gaya santai penulisan dia kot yg wat aku terpikat..hehe


cerita ni aku bagi 4bintang 1/2..=)

4. semalam, aku da abis tgk crita korea..haha..aku ni hantu novel n crita korea..harap maklum ya..tp crita ni mmg best la..tajuk dia "you're beautiful"..sedih+lucu n mcm2 emosi ada dlm cita ni..sapa2 nak sila bwk external hard disk k bilk aku..12GB kalo xclap..crita ni baru jer tayang kt korea bulan 10 tahun lepas..sambutan mmg mantop sehh..time cuti sem ari tu lak aku layan 3 dads n 1 mom..ni pun crita best gak..cuma cerita my fair lady jak yg kureng ckit bg aku..ah ada lg 1..hello my lady..best siot..huhu~

aku bg 4bintang 1/2..sgt best!!

ok.itu jak wat masa ni..tata..daaaaaaaaaa~!


Blogger template 'Purple Mania' by Ourblogtemplates.com 2008

Jump to TOP