Wednesday, January 27, 2010

koleksi kuuu...::anak buah yg comel2::

aku rindu mereka..semua nyaaaa...
tahun ni ja da sebelas orang suma nya..

mo wat spesel en3 tuk mereka la.
bg mereka femes mengalahkan artis..
huhu..

senarai anak buah ku**

1) Anwar bin Abd. Alip
2) Nor Azwan bin Abd. Alip
3) Muhammad Luqman Nul Hakim bin Kadir
4) Wafiuddin bin Abd. Alip
5) Nul Hani Karmilla binti Kadir
6) Adam bin Abd. Alip
7) Adam Harith bin Jumain
8) Nul Hana Kamalia binti Kadir
9) Aisyah Iman binti Jumain
10) Mohd. Afiq Danish bin Kahar
11) Muhammad Haniff Iskandar bin Mankana

**susunan mengikut umur..


bilangan puteri yang sangat kurang dalam keluarga aku di teruskan dalam generasi anak buah lak..huhu..

ni lak wajah-wajah hero malaya akan datang..



ni afiq danish..lahir pada ogos tahun lepas..

xpenah jumpa lagi c kecik comel ni..
jauh d keningau ayah nya betugas..
time cuti ari tu nak pegi..
tp oleh kerana kakak yg sorng tu tgh
sarat mengandung n bila2 jer bley besalin..
n kt umah xde sapa2..
so aku xdpt la melawat c afiq ni d keningau...
sedih cik ina xdpt jumpa afiq..waa ;(
sebijik beno cam ayah dia..
abg yg suka sgt begaduh ngn aku..
pembuli terulung dlm family..huhu~!
tp da lama xjumpa dia..emm..


yang ni lak c anif..comel sgt2..tp xpenah jumpa lagi..
smpai ati tul anif ni..cik ina sengaja balik UM lambat tau..sebab tunggu anif kuar..tp nyer..xde jodoh antara kita..mesti takut cik ina dia beraksi ganaz terhadap pipi nya yg comel itu..huhu..alhamdulillah..dia da sehat dah skg dr sakit kuning..ri tu risau sgt bila tau tahap kuning nya sgt tinggi..ye la..ade pengalaman pahit tentang sakit kuning..xpe la..xnak cite kt cni..sedih seehhh..~!
owh ok..mesti ada yg sgka aku yg bg nama anif tu kt dia coz minat kt anip fh kan? no la..kakak aku yg letak nama tu..dia pun peminat anip jugak..1st tu dia nak letak juz mohd hanif..tp aku xnak..aku suh die tambah iskandar kt belakang n kena spell hanif tu jadi haniff..maka jadi la..muhammad haniff iskandar..
p/s: mcm bantal kecik cik ina jer anif pakai neh..

Sunday, January 24, 2010

feel it like honey...


assalamualaikum..

1)tgk tajuk pun mesti da tau kan aku nak cita sal pa..
cnfirm2 la sal grup nasyid kesukaan ku..FEELHONEY!!
korang xsuka?? biarlah..ada ku kesah..janji aku suka..n ramai lg yg suka kt luar tu..
aku pun heran ar..napa ada jer yg sakit hati n xsuka aku minat dorang ni??
salah ka kalau mereka tu kwn2 aku?? ha? ha? kalau aku minat kt pelakon korea tu..
xpun kat aaron aziz tu ke..xplak korang bising ek..kenapakah???

2) oh ya..alang2 da entry sal feelhoney ni..maka dgn ini aku ingin mengucapkan happy belated besday 2 my dearie pren..MATT FH..besday dia da lama da..6hb 1 ari tu..tp skg baru sempat nak wish kat cni..

3) pada 01022010 nnti..maka genaplah setahun aku jadi follower aka stalker aka fhmania mereka..tp aku nak ucap sowie sgt2 sebab da byk sgt show korang yg aku ponteng..bukan sebab xnak pg atau curang..tp ada lah alasan2 tertentu napa aku xnak p..contohnya seperti d bwh la..kimo n bie fh..sila jgn marah aku k..len kali insyaAllah aku akan join lg..
a) show korang selalu malam..pengangkutan xda..tmbah2 lg sandra pun da xdak kt um ni..so susah ckit la nak p..bukan korng nak anta aku balik pun..hehe(wlupun aku tau..mereka ni sgt2 la baek stiap kali aku join show dorang..baik yg xbley d ungkap ngn kata2..trmasuk PA2 nya sekali..biarpun kuat membuli..kui3)


b) aku xnak la terlalu menonjol uda sebagai fhmania..korng da ramai sahabat2 fh d luar sana..aku takut ada yg xsenang..n nnti sebab aku korang hilang sahabat2 itu..aku xnak la jd penyebab..aku suka kalo korang terus maju n d kenali ramai..



c) lagi 1, aku ni jenis suka komen..korang pun tau kan..risau jgk nnti korang xsenang ngn komen2 aku..lau aku nak bley jak aku ambush sorng2..tp xpala..sian kamu..hehe..pandai2 jak aku ni komen2 korang kan..sowie..tp so far korang tebaek la.memang mantop d setiap show..huhu..tahniah pren..


4) nak ucap tahniah gak sebab lagu kisah cinta femes d sandakan..dan yg ndak bley blah tu..ada budak menengah sekolah lain yg tanya apa kaitan aku ngn kamu..siap tanya ada bwk album lebih x..xtau caner dorang ley tau pasal aku d sebalik korang ni..esh2..ala2 artis sda ku ni..kalau 1 kampung tu xpala..ni d tegur d shopping mall bah..aiyak..sungguh pemes bah kamu neh..aku pon jadi mangsa..~! (tp bngga jugak la..hehe..)

5) hari tu aku bwk 2 jak cd korang balik sandakan..tp permintaan pada akhir2 cuti agak memberansangkan n aku xdpt memenuhi keinginan mereka suma..o ya..aku bg dorang pic kamu sebagai free gift,,sori ya,,xmintak izin dr kamu dulu...emm~!


6) tp aku sgt kecewa jgk la bila kamu asik berempat jak time show..dr sem lepas lagi..anip sentiasa bizi..but hope the next show he'll b there..aku rasa c hasbi pun paham jugak perasaan ku ni..hehe..(anip sgt syg kan fh..tp komitmen lain buat dia trpaksa mengabaikan fh kdg2..tp aku tau..hati nya tetap pd fh..i know each of them very well..bukan mo ckp besar..tp tu la knyataan nya..ingat..aku kan sentiasa ada tuk jd pendengar setia masalah korang..hope xda yg salah paham..aku ngn mereka hanya kawan..tidak lebih dr itu..)

7) ok la..mo ucap tahniah tuk korang punya next album..da dgr prebiu nya td..sgt2 best..suma lagu best..sentuhan hasbi n amin..n hanz(PA fh) ckit2..huhu..ni yg wat xsabar nak dorang masuk studio rekod album ni..lirik dia k arh keindonesian ckit la..tp mmg mantop..ada maksud tersirat..

video

Saturday, January 23, 2010

episod 3..sandakan dehearty..last sda ni..huhu~!

baik lah..sambung cita ari tu..

pas dari rdc..kami g taman burung bt16..
tmpat ni da besa sgt aku pg..
tp sebab nak bawa budak2 ni g tgk gak..
aku pg jer la utk kesekian kali nya...


taman burung pun ada buaya..hehe

entah burung apa nama dia ni..

ni burung warna warni ea nama dia????

burung itam..hehe
burung..eemm..entah..haha

muka letih..jom k destinasi seterusnya..
xlarat uda ni..perut tiba2 lapar balik..
aiyak..!!

huhu..ni la dia..lookout point~! dari cni bley tgk 1 bandar sandakan..


cantik kan??

boleh tahan la..

ok..maka berakhir la pejalanan ku sehari itu..
memang cukup 1 sandakan ktorang round..
smpai 3 episod tu..
kehkehkeh

Thursday, January 21, 2010

sandakan dehearty episod 2.....

assalamualaikum..
hari ni baru rasa nak update smbungan crita lalu..
n kali ni sal pecutian aku d hari2 terakhir cuti semester baru2 ni..
plan nak g RDC( Rainforest Discovery Centre) Sandakan da d buat seawal cuti lagi..
namun begitu.kerana menanti kepulangan adik aku yg study d poli Mukah swk..
terpaksa la d tangguh k selepas krismas..
mmg sadis..
hampir2 xjadik pg..
coz aku da xde mood..
kt kepala asik pk sal dftar subjek jer..huhu

tp akhirnya..
pas anak2 buah aku balik dr becuti d indonesia..
n abg ipar aku balik sandakan coz akak aku nak bersalin..
n adik aku yg gumuk itu da balik dr swk..
operasi jalan2 round sandakan pun bemula..hiho~!

pagi2 lg aku da bizi d dapur..
masak nasik kuning..
sebab ktorang ala2 nak g bekelah..
pastu buat lauk tuk nasik kuning tu..
wlaupun cuaca agak xmenentu..
kjap ujan kjap panas..
rancangan masih d teruskan..
1st tu ingat nak naek innova jak..
tp xmuat la plak..
so kami pun pinjam la van jiran sblah umah..
hehe..nasib baek..



ni la adikku yg d tunggu2 kebalikannya..eh??

ahaks~!

rindu mereka..
nuar,iwan,wafi,adam..

mana ikan? cam ada td..betapuk sda dia..hehe

bejaya jgk adam ni smpai cni..punya penakut..

d menara..sgt2 tinggi..xberani naik..gayat..tp dpt nmpak hutan alam semulajadi kt bwh..huhu~!

hakhakhak,,

air terjun..n aku hampir2 terjun k bwh..aduhh

menarik..

cactus..comel sgt..


huhu..kepenatan..

mo pergi k destinasi seterusnya lagi ni..
tp malas sda sa mo uplod pic..
mo baca nota luk..
kira 2 b continued lg la ni..haha..
tata~!

p/s: kalo p RDC ni..bukan jak bley melancong..tp turut menambah ilmu pengetahuan yg sedia ada..setiap spesis tumbuhan mesti ada fakta yg d lekat bersama..tp tu la..aku p sana berabis begambar jak..bukan membaca sgt..satu jak ingat..Coca Cola adalah syarikat yg paling banyak menggunakan pokok vanila..huhu..mcm2 lg fakta2 menarik..tp aku ndak fokus bah..aiyak..nnti aku mo p lg..tuk lebih menghayati..

Friday, January 15, 2010

sandakan dehearty episod 1.....=)

hari ni rasa rajin nak upload gambar..
so marilah melihat-lihat pic
sepanjang bercuti d sandakan hari tu..
ada kwn tanya kt aku
sandakan tu pedalaman ka??
huhu..kalau nak tau
sandakan adalah daerah yang paling banyak bandar d sabah..
sebab sandakan tu luas n besar,
sandakan terbahagi kepada beberapa zon
contoh nya beluran, telupid, kinabatangan dan bandar sandakan..
cuba datang n rasai sendiri kehidupan d sandakan
alhamdulillah
even sandakan terkenal ngan orang utan
tp orang2 nya tidak la 'jakun' cam orang utan itu..huhu
(sgt kecik ati ngn kwn2 yg anggap sabah is the worst place to go)
hoho..ok "cekik daud"..=)


entrance k bandar sandakan


d wisma sandakan


entah..haha..~!

sebelah sandakan harbour square

model aku hari itu..hehe~!

d bandar ba ni..yg dekat laut..huhu~!

cuba cari bendera sabah..hoho~!

SANDAKAN ADA CIRI TERSENDIRI YG MEMBEZAKAN DGN BANDAR2 LAIN..
IAITU BYK SGT ROUNDABOUT N D SETIAP ROUNDABOUT ADA
TUGU..TUGU KA?? XTAU LA NAK CKP APA BENDA NI..REPLIKA KOT..HUHU..JOM TGK!! (XSUMA ADA KT CNI..HUHU)


batu 7..

d batu berapa ni ar..lupa..bt 14 kali..huhu


replika udang..

lihat dr siring(tepi)..hehe

ni batu sapi..

ada byk lagi sebenarnya..
-orng utan gergasi(anak buah ku gelar benda tu raksasa)
-ada monyet probosky
-ada penyu
-ada burung n byk lg..
tapi xsempat nak amik pic suma tu..kalo lalu shortcut memang telepas beberapa roundabout..
tp mmg unik..=)
dtg la k sandakan tuk lihat suma nya..=)

ok la..episod pertama berakhir d cni..
nnti rajin2 sa upload pic lg..huhu~!





Tuesday, January 12, 2010

extend atau bunuh diri???

assalamualaikum..
new sem bermula..
aku pun kembali melakar sesuatu d cni
selepas lebih sebulan membiarkan blog ku bersawang..
sedikit malas tuk mengupdate..
da la balik lewat dr sabah..
memang sgt2 bizi tuk catch up balik suma yg tertinggal..
ni last aku wat nakal..balik lewat..
memang sadis fac sains ni..
minggu add n drop pun da study banyak2..
aiyaaaakk..minggu ketiga da ada test..
aku yg bengong ni pun belasah jak la..haha..

pendaftaran subjek seperti biasa memberi masalah kepada ku tuk merancang..
kadang da daftar tp bila masuk kelas lecturer xsesuai..
tuk subjek math memang kena cerewet ckit..
kalo lecturer dasyat ktorang xberani amik coz kemungkinan fail adalah tinggi..huhu..
pastu pening ngn subjek pendidikan..
yg kena di habiskan b4 LM..
kalo xabes xley LM..
aku sgt2 terdesak..
akhirnya aku decide tuk amek subjek2 ni..

1. penyelesaian dalam pendidikan matematik
2.sosiologi persekolahan
3.sejarah,falsafah dan perkembangan pendidikan matematik
4.kaedah komputer
5.differential equations and its application
6.kimia polimer dan industri
7.kimia analisis dan alam sekitar
8.komputer untuk pendidikan

dasyat..dasyat..dasyat...

orang-orang kecil

jemputan menyaksikan teater Orang-orang kecil
yang akan dipersembahkan oleh
kelab drama kolej kediaman kinabalu universiti malaya
sempena Karnival Teater Universiti Malaya

tarikh: 16 januari 2010
tempat: auditorium KPS
masa: 8.30mlm

suma d jemput hadir
masuk percuma
jum sokong kelab drama KK8

mantop..bertenaga!!!

Blogger template 'Purple Mania' by Ourblogtemplates.com 2008

Jump to TOP